Regis Lhomme este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)

Regis Lhomme, Director General Amgen România, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), ales în cadrul Adunării Generale ARPIM din data de 29 septembrie.

Regis Lhomme se află la conducerea Amgen începând cu luna octombrie a anului 2009, încă de la momentul lansării acesteia pe piața din România.

Având experienţă de peste 30 de ani în industria farmaceutică, cu precădere în Europa Centrală și de Est, Regis Lhomme a lucrat de-a lungul timpului în câteva companii farmaceutice de renume. În perioada 2000 – 2009 a coordonat operaţiunile Pfizer din România şi Rusia. Anterior, a supervizat deschiderea filialei Smith Kline Beecham în România. Activitatea sa în domeniul farmaceutic a început în cadrul companiei Merck Sharp & Dohme Franţa, unde timp de 8 ani a lucrat în departamentul de Cercetare şi Dezvoltare.

Noul președinte ARPIM are o experienţă vastă în ceea ce priveşte colaborarea cu autorităţile din domeniul sănătății, fiind activ în piaţa românească începînd cu anul 1995, membru al mai multor boarduri ARPIM în trecut, preşedinte ARPIM în 2010 şi preşedinte al LAWG Rusia, înaintea reîntoarcerii sale în România.

 ,,Sistemul de sănătate din România este deosebit de provocator, de aceea misiunea pe care o preiau acum este foarte importantă. Credem că parteneriatul cu autoritățile române este esențial pentru dezvoltarea sustenabilă a sistemului și pentru recuperarea decalajelor de tratament dintre pacienții români și pacienții europeni. Cu expertiza pe care o avem prin membrii noștri putem contribui la identificarea de soluții eficiente pentru toate aceste provocări. De aceea, promovăm transparența, dialogul și predictibilitatea, ca elemente de bază ale unui parteneriat în folosul pacientului român, și pentru susținerea pieței farmaceutice.”, a declarat Regis Lhomme – noul preşedinte ARPIM.

În cadrul alegerilor din data de 29 septembrie, Efthymios Papataxiarchis, director general Johnson & Johnson a preluat funcţia de Vicepreşedinte ARPIM, iar Mihai Briciu – director general Novo Nordisk şi Luca Visini – director general Eli Lilly, au preluat funcţiile de membri ai boardului.

Din componența boardului ARPIM mai fac parte:

–       Radu Răşinar, Vicepreşedinte – director general AstraZeneca;

–       Luana Ionaşcu, membru – director general Ipsen;

–       Pascal Prigent, membru – director general GlaxoSmithKline.

Anterior lui Regis Lhome, preşedinţia ARPIM a fost deţinută de Franz Zinsberger – director general Boehringer Ingelheim.