Cine suntem

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a fost înființată în anul 1995, având ca misiune facilitarea accesului pacienților români la progresele industriei farmaceutice, inclusiv în materie de cercetare și dezvoltare de noi tratamente.

 

Astăzi, suntem organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 29 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente inovatoare, prezente în România. Acestea realizează împreună 70% din volumul de afaceri al industriei farmaceutice românești.

Suntem o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, care își propune să fie un partener de încredere al autorităților din domeniul sănătății și al comunității medicale, contribuind activ alături de aceștia la crearea unui sistem de sănătate performant, care facilitează accesul pacienților în timp util la medicamente de ultimă generație și la servicii medicale performante.

 

Începând cu anul 2004, ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA - European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations), organizația reprezentativă a industriei farmaceutice din Europa. Membrii EFPIA sunt asociațiile naționale ale industriei farmaceutice din 36 de țări care reunesc, la rândul lor, 39 de companii farmaceutice de prestigiu. Cele mai multe companii membre ale EFPIA sunt prezente și în România.

Ce facem

 

Misiunea companiilor farmaceutice membre ARPIM este să asigure nevoile de tratament ale pacienților, prin cercetare continuă și investiții.

 

Pacienții români, ca toți ceilalți pacienți europeni, au dreptul de a avea acces la inovație.

 

Convingerea noastră este că inovația poate salva viețile oamenilor, dacă au acces la ea.

Obiectivele noastre:

 

  • Descoperirea și facilitarea accesului la soluții terapeutice inovative pentru pacienții români, prin investiții continue în cercetare și dezvoltare.
  • Consolidarea parteneriatului cu cele mai importante entități din Sănătate, pentru un mediu mai bun și sustenabil și pentru facilitarea accesului la inovație.
  • Contribuția constantă pentru societate și economia României, prin crearea unui cadru care să încurajeze inovația.

 

 

Importanța inovației

 

Inovația în medicină salvează vieți, dacă pacienții au acces la ea.

Inovația în medicină, în general, și medicamentele de nouă generație, specific, aduc beneficii majore sănătății populației, societății, bugetului de sănătate. Pacienții români, ca toți ceilalți pacienți europeni, au dreptul de a avea acces la această inovație.

 

Prevenția este primul pas în efortul de a rămâne sănătos. Însă, atunci când este prea târziu pentru a preveni, medicamentele sunt o soluție eficientă pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

 

 

continuare

 

 

Grupuri de Lucru

 

Cu ajutorul expertizei membrilor asociației și din dorința de a fi în permanență în pas cu reglementările internaționale și cu tendințele globale, au fost constituite 11 grupuri de lucru. Fiecare dintre grupuri are misiunea de a consilia și de a asista Consiliul Director al ARPIM în luarea deciziilor, precum și de a propune autorităților române soluții viabile, adaptate contextului economic național, la problemele industrei farmaceutice.

 

  • Grupul de Lucru - Acces la Inovație
  • Grupul de Lucru - Comunicare și Reputație
  • Grupul de Lucru - Studii Clinice
  • Grupul de Lucru - Diabet
  • Grupul de Lucru - Etică
  • Grupul de Lucru - Sănătatea ca Investiție
  • Grupul de Lucru - Oncologie
  • Grupul de Lucru - Prețuri și Clawback
  • Grupul de Lucru - Reglementare
  • Grupul de Lucru - Vaccinuri
  • Grupul de Lucru - Legal

 

 

 

Conducerea

 

Conducerea asociației este asigurată de Adunarea Generală a Membrilor, formată din directorii generali ai celor 28 de companii care fac parte din ARPIM. Pentru gestionarea activităților, membrii ARPIM aleg o dată la doi ani un Consiliu Director (Board) format din șapte membri, având în fruntea sa un președinte și doi vicepreședinți.

 

Board-ul ARPIM este format în prezent de Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România - Președinte (foto); Iulia Ionescu, Country Lead România și Moldova Sanofi și Florentina Pancescu, Director General UCB România - Vicepreședinți; Michel Eschenbrenner, Director General Servier România,  Marcelo Rainer, Director General Novartis România, Vasiliki Tsagkaraki, Country Head - Boehringer Ingelheim RCV GMBH & Co KG, Marcelo Pascual Morales  – Managing Director MSD Romania și Moldova - membri ai Board-ului.

 

Conducerea executivă este asigurată de un Director Executiv. În prezent, această poziție este ocupată de Dan Zaharescu.