Campania ,,Medicamentele nu sunt bomboane” nominalizata la IPRA Golden Awards

IMAGE PR este pe lista finaliştilor la IPRA Golden World Awards, la categoria ,,Healthcare” cu ,,Medicamentele nu sunt bomboane” – o campanie desfăşurată în anul 2012 pentru Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). IPRA Golden Awards este una dintre cele mai importante competiţii de PR la nivel mondial, ajunsă anul acesta la cea de-a 21-a ediţie.

,,Ne bucură mult nominalizarea acestei campanii în cadrul celei mai prestigioase competiţii internaţionale de comunicare şi relaţii publice, cu atât mai mult cu cât este printre cele mai complexe proiecte realizate de echipa noastră specializată pe Healthcare anul trecut. Prin intermediul campaniei am abordat un fenomen sensibil, dar foarte răspândit, acela al automedicaţiei ca decizie luată de părinţi pentru copiii lor. Am reuşit printr-un mix de comunicare (media relations, online communication, BTL și comunicare cu Key Opinion Formers) să transmitem targetului mesajul principal am campaniei. Nominalizarea la IPRA este o altă confirmare a rezultatelor de impact ale acestui proiect”, a declarat Florina Badea, Account Manager IMAGE PR.

“Această recunoaştere la nivel internaţional ne confirmă încă o dată faptul că am desfăşurat împreună cu IMAGE PR o campanie de comunicare de succes pentru beneficiarii noștri direcţi, dar şi pentru unul dintre obiectivele ARPIM – acela de a fi în tot ceea ce face mai aproape de publicul beneficiar”, a declarat Oana-Martha Igrişan, Director de Comunicare Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Campania ,,Medicamentele nu sunt bomboane” s-a desfăşurat în perioada aprilie – decembrie 2012 şi a avut ca obiective creşterea nivelului de conştientizare a riscului automedicaţiei pentru părinţii care iau această decizie în numele copiilor lor şi educarea acestora cu privire la necesitatea consultării unui medic înainte de a administra copilului medicamente.

Campania a primit în luna decembrie a anului 2012 premiul pentru ,,Campanii sociale şi de informare” acordat de către Colegiul Farmaciştilor din România.