ANALIZĂ: Testare masivă la scară globală a patru posibile tratamente pentru coronavirus, lansată de Organizația Mondială a Sănătății. Care sunt medicamentele și cum vor decurge testele

Organizația Mondială a Sănătății a lansat săptămâna trecută un program masiv de testare a patru posibile tratamente pentru coronavirus, potrivit unui anunț al directorului general al instituției, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Testele sunt făcute în mai multe țări grav afectate de coronavirus și au ca scop găsirea unei soluții pentru ameliorarea stării celor deja infectați.

Proiectul se numește “Solidarity trial”, iar țările care și-au anunțat participarea în primă fază sunt Argentina, Bahrain, Canada, Franța, Iran, Norvegia, Africa de Sud, Spania, Elveția și Thailanda.

”Este un efort fără precedent în timpul unei pandemii de colectare rapidă de date științifice de la mii de pacienți din zeci de țări”, arată publicația de specialitate Science Magazine.

Statele participante vor testa cele patru tratamente și vor compara datele și informațiile obținute de fiecare în parte pentru a ajunge la o soluție aplicabilă pe scară largă.

Cele patru tratamente sunt: Remdesivir, Clorochină și hydroxychlorochină, Ritonavir/lopinavir și Ritonavir/lopinavir + interferon beta.

Mai multe informații, în următorul articol: ANALIZĂ Testare masivă la scară globală a patru posibile tratamente pentru coronavirus lansată de Organizația Mondială a Sănătății.