Alina Culcea, președinte ARPIM: Patru companii sunt în stadii avansate pentru realizarea vaccinului anti-Covid

Pandemia generată de noul coronavirus a dus la o asociere rară în rândul companiilor farma şi a accelerat timpul de producţie a unui vaccin, dar nu ne putem pune bazele într-o singură companie. Vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech are o eficienţă de 90%, iar în total sunt 11 vaccinuri în lume aflate în faza a treia de testare.

„O singură companie far­ma­ceutică nu o să poată să asigure vac­cinarea întregii populaţii a globului. Deci cu cât vor fi mai multe companii de succes, cu atât mai mult vom fi şi noi asiguraţi. (…) Vestea bună vine nu numai din partea companiei Pfizer. Sunt patru companii avansate în realizarea vaccinului, vorbim aici şi de GSK şi Sanofi, vorbim de Johnson & Johnson şi vorbim de Astra Zeneca“, a spus Alina Culcea, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţio­nali de Medicamente şi country manager al companiei farma Amgen.

Ea a mai precizat că sunt începute 180 de studii clinice în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID. În mod normal, sunt necesari între 10 şi 15 ani pentru a pune pe piaţă un tratament inovativ sau chiar un vaccin.

Articolul integral poate fi citit aici.