Cum au schimbat lumea medicamentele și vaccinurile de ultimă generație

Medicamentele și vaccinurile sunt unele dinte cele mai puternice instrumente care ajută oamenii din toată Europa să ducă o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai productivă.

Mai mult, inovația medicală a făcut ca peste 90% dintre persoanele care suferă de hepatită C să poată fi vindecate printr-un tratament de 8-12 săptămâni.

„Datele Federaţiei Europeane a Industriei şi Asociaţiilor Farmaceutice (EFPIA) arată că, datorită inovației, cetățenii europeni au astăzi o speranță de viață cu 30 de ani mai mare comparativ cu cea de acum un secol.

Creșterea speranței de viață cu 1,74 de ani, înregistrată în perioada 2000 – 2009, se datorează în procent de 73% medicamentelor inovatoare“, a declarant Dan Zaharescu, Director Executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). De asemenea, vaccinurile previn aproximativ 30 de boli infecțioase și, datorită lor, între 2 și 3 milioane de vieți sunt salvate anual, la nivel global.

Cu peste 7.000 de medicamente în curs de dezvoltare, noul val de inovație medicală va juca un rol cheie în abordarea provocărilor cu care se confruntă pacienții și sistemele de sănătate. Dintre cele 7.000 de medicamente, peste 1.800 adresează diverse tipuri de cancer, 1.120 bolile  imunologice, 1.256 bolile infecțioase și alte 1.329 bolile neurologice.

Valoare pentru societate Medicamentele de ultimă generație sunt considerate de experți că aduc valoare atât pentru pacienți, cât și pentru societate. Accesul la medicamente noi, salvatoare de vieți, înseamnă pentru pacienți vieți mai lungi, mai sănătoase și mai productive.

Pentru economie, industria biofarmaceutică generează o valoare esențială prin crearea de locuri de muncă, investiții în cercetare și dezvoltare și medicamente care îmbunătățesc calitatea vieții și productivitatea pacienților.

Industria farmaceutică investește mai mult decât orice altă industrie, inclusiv cea IT, la nivel european, în generarea de noi cunoștințe prin cercetare și dezvoltare. La fel, pentru sistemele de sănătate, accesul la medicamente de ultimă generație și vaccinuri înseamnă o presiune mai mică pe sectorul serviciilor medicale, printr-un număr mai mic de internări și intervenții medicale.

Mai multe detalii, în articolul următor: Cum au schimbat lumea medicamentele și vaccinurile de ultimă generație