Președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente: Toate țările sunt cu ochii pe vaccinul anti-Covid!

Alina Culcea, președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cursa pentru lansarea unui vaccin anti-Covid, la nivel global și în ce măsură este pregătită România să iasă din criza coronavirusului, din punct de vedere medical.

E un moment istoric pentru noi toți, în privința sănătății noastre. E adevărat că acest context pe care îl trăim de câteva luni a adus în atenția tuturor ceea ce ar fi trebuit să fie dintotdeauna în atenția noastră – sănătatea. Eu cred că, dacă ne uităm în urmă cu șapte-opt luni, când ne-am izbit de această problemă, ne-am întors înapoi la știință, la investiția în tratamente de ultimă generație. Toate țările globului sunt cu ochii pe vaccinul anti-Covid, investesc sume considerabile de bani în dezvoltarea lui. Când e nevoie se poate. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple doar în criză. Medicamentele inovatoare au dovedit utilitatea și contribuția majoră la sănătate”, a declarat Alina Culcea la GÂNDUL LIVE.