Răspunsul industriei farmaceutice inovatoare la războiul din Ucraina

Industria farmaceutică bazată pe cercetare din Europa este solidară cu oamenii din Ucraina. Condamnăm evenimentele care au loc și ne exprimăm tristețea pentru suferința provocată. Ca industrie dedicată salvării și îmbunătățirii vieților, susținem pacea.

Prima noastră prioritate este să ne asigurăm că medicamentele ajung la pacienții care au nevoie, în Ucraina, în statele membre UE vecine și în alte țări în care accesul la medicamente poate fi afectat negativ. Facem apel la toate părțile să faciliteze accesul în siguranță al medicamentelor și vaccinurilor către cei care au nevoie.

În calitate de industrie din domeniul sănătate și parte a comunității UE de asistență medicală mai largă, vom lucra împreună pentru a răspunde nevoilor de sănătate ale tuturor celor afectați de acest război, în Ucraina și în țările vecine, ca parte a efortului mai larg de ajutor umanitar.
Companiile farmaceutice și asociațiile industiei oferă sprijin umanitar atât în Ucraina, cât și pentru criza emergentă a refugiaților din statele membre UE vecine. Aceasta include donații în natură de materiale medicale și sprijin financiar pentru ONG-uri.

Și în România ARPIM se alătură eforturilor umanitare prin donații către asociații aflate în prima linie în a oferi ajutor refugiaților, precum Crucea Roșie.

Află mai multe despre contribuțiile companiilor farmaceutice, la nivel european.