ARPIM: Mobilizare fără precedent în lupta cu COVID-19

De-a lungul istoriei, în vremuri grele de criză, omenirea a găsit soluții să meargă mai departe. Pentru că a avut mereu o armă de neînfrânt: știința.

Și de această dată știința și inovația ne vor da mult-așteptatul răspuns la controlul pandemiei generată de COVID-19, o criză majoră de sănătate publică cu care ne confruntăm de peste 6 luni. Criza din acest moment reprezintă un punct de inflexiune pentru sistemele de sănătate.

Experiența acumulată de cercetători  în lupta cu alte boli, precum Ebola sau HIV, sporește șansele să găsim soluții și să avem arme redutabile într-un timp record.

Industria farmaceutică a demonstrat o mobilizare fără precedent în timpul pandemiei de COVID-19, sprijinind sistemele de sănătate și demarând proiecte majore de cercetare pentru găsirea de soluții de diagnostic, tratamente și vaccinuri.

Iată doar câteva dovezi în acest sens: secvențierea completă a genomului virusului s-a realizat la doar 30 de zile după înregistrarea primului caz; primul test de diagnostic a fost validat la doar câteva zile după secvențierea genomului; primul vaccin candidat a intrat în studii de fază 1 la 43 de zile de la descifrarea genomului.

Angajamentul companiilor farmaceutice este unul foarte clar, care pune pe primul loc siguranța pacienților. Astfel, cele mai importante nouă companii farmaceutice dintre cele care dezvoltă vaccinuri pentru noul coronavirus s-au angajat că vor respecta integritatea procesului științific.

Mai multe informații despre mobilizarea companiilor farmaceutice în lupta cu COVID-19 sunt disponibile în acest articol.