ARPIM şi IMAGE PR au lansat campania de responsabilitate sociala ,,Medicamentele nu sunt bomboane”

Campania ,,Medicamentele nu sunt bomboane”, organizată de IMAGE PR pentru ARPIM (Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente) îşi propune să informeze părinţii cu privire la riscurile administrării de medicamente copiilor fără recomandarea medicului.

Campania are la bază un studiu efectuat în luna martie a anului 2012 care arată că peste 60% dintre părinţi administrează medicamente copiilor.

,,Este o cifră mare, îngrijorătoare. Studiul a mai revelat că mulţi dintre părinţi nu conştientizează riscurile automedicaţiei, că mulţi dintre ei se folosesc de experienţa anterioară atunci când dau medicamente copiilor şi mai ales că acordă multă încredere altor surse în afară de cele medicale, când vine vorba de medicaţia copiilor. Medicamentele nu sunt bomboane, este, din punctul nostru de vedere o campanie necesară prin intermediul căruia vom transmite mesajul unui număr cât mai mare de părinţi: Nu daţi medicamente copiilor fără recomandarea medicului.” a declarat Cristian Luţan, Director Executiv Adjunct Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Studiul şi implicit campania, organizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, au fost lansate prin intermediul unei conferinţe de presă la care au participat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel şi Anca Ţurcaşiu în calitate de endorseri ai campaniei.

,,Participăm cu toate armele în această luptă împotriva automedicaţiei. Vrem să atingem cât mai mulţi părinţi, să repetăm mesajele campaniei la nesfârşit, astfel încât următorul pas după asimilarea informaţiilor şi conştientizarea riscurilor, să fie schimbarea comportamentului. Campania se va derula pe tot parcursul acestui an şi implică componente diverse precum media relations, comunicare online, BTL.” a adăugat Iulia Tănase, Managing Partner IMAGE PR.