Siguranţa, eficienţa şi calitatea medicamentelor originale şi generice reprezintă o prioritate pentru producătorii de medicamente

Un medicament, fie el original sau generic, are rolul de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, de a le oferi acestora cât mai multe şanse în lupta cu boala. Rolul producătorilor este de a se asigura că aceste medicamente sunt produse conform cu legislaţia în vigoare, sunt sigure şi eficiente pentru pacienţi.

Pacienţii români pot avea încredere în calitatea medicamentelor care se află pe piaţa din România întrucât toate au fost autorizate de instituţiile competente.

Totodată, companiile membre ARPIM subliniază faptul că unul dintre pilonii unui sistem de sănătate funcţional îl reprezintă accesul pacienţilor atât la medicamente de ultimă generaţie, cât şi la medicamente generice.

Aceste precizări vin în contextul declarațiilor lui Dan Zaharescu în cadrul emisiunii ,,Întrebări şi răspunderi” de la TVR, din data de 30.05.2016 cu privire la diferența dintre medicamentele originale şi medicamentele generice. Menționăm că declarațiile domnului Dan Zaharescu au fost făcute în nume personal şi nu reprezintă poziția ARPIM privind calitatea şi siguranța medicamentelor generice.