Revizuirea legislației farmaceutice – accesul pe termen lung la descoperiri medicale pentru europeni va fi afectat

Ieri, 21 iunie 2023, echipa nou-alesă la conducerea Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice s-a reunit la Bruxelles pentru a-și exprima îngrijorările cu privire la impactul Legislației farmaceutice propuse – și dorința lor de a colabora la actualizarea legislației pentru a îmbunătăți perspectivele pacienților din Europa.

Lars Fruergaard Jørgensen, Președinte și CEO Novo Nordisk a fost ales Președinte EFPIA. Stefan Oelrich, membru al managementului Bayer AG și șef al diviziei farmaceutice, și David Loew, CEO al Ipsen, au fost aleși prim și al doilea vicepreședinte.

EFPIA, companiile sale membre și Comisia Europeană împărtășesc obiectivele de a crește accesul pacienților la medicamente în întreaga Europă și de a consolida competitivitatea sectorului farmaceutic european. Cu toate acestea, legislația propusă, așa cum este prezentată în acest moment, va avea efectul opus. Impactul net al propunerilor va fi de a dăuna inovației și de a submina și mai mult competitivitatea Europei.

Mai multe detalii:

https://www.efpia.eu/news-events/the-efpia-view/statements-press-releases/revise-pharmaceutical-legislation-or-long-term-access-to-medical-breakthroughs-for-europeans-will-be-harmed/