Noul Preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) este Efthymios Papataxiarchis

Efthymios (Makis)Papataxiarchis a fost ales Preşedinte al ARPIM în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei, din luna decembrie a anului trecut. Înainte de a prelua mandatul de Preşedinte, Makis a deţinut poziţia de Vice-Preşedinte ARPIM pe durata anului 2012.

În prezent, Makis Papataxiarchis este Managing Director al “Johnson & Johnson Romania” şi “Janssen Romania, pharmaceutical companies”. De-a lungul unei experienţe bogate, de peste 17 ani, Makis a deţinut diferite funcţii de conducere în domeniul Marketing şi Vânzari, atât în Grecia, cât şi pe plan european. În cei 5 ani petrecuţi în Novartis şi cei 12 ani alături de Johnson & Johnson, Makis a coordonat numeroase proiecte la nivel operaţional şi strategic, contribuind totodată la dezvoltarea sistemului de sănătate din diferite ţări europene.În paralel, el este coordonator şi membru activ în numeroase echipe de planificare strategică pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa).

Makis Papataxiarchis este Doctor în Ştiinţe Farmaceutice şi deţine un titlu de Master în Farmacologie.

“Principalul obiectiv al mandatului meu de Preşedinte ARPIM vizează consolidarea relaţiei industriei farmaceutice cu societatea. Vom pune la dispoziția partenerilor noștri, precum și a pacienților, toate resursele de care dispunem, experienţa şi expertiza noastră. Ne dorim să continuăm relaţii bazate pe încredere și să contribuim la un sistem de sănătate mai transparent în procesul de luare a deciziilor”, a declarat Makis Papataxiarchis.

Astfel, ARPIM doreşte să îşi consolideze statutul de partener de încredere al tuturor părţilor interesate pentru a asigura în continuare accesul la tratamente inovative şi un sistem de sănătate îmbunătăţit, în cadrul unui mediu de afaceri etic şi transparent. Asociaţia consideră că sistemul de sănătate al României ar trebui să fie unul în care cetăţeanul este tratat cu respect şi decenţă, având acces atât la facilităţi publice, cât şi private. Pe scurt, un sistem al calităţii, eficienţei şi echităţii, toate acestea fiind oferite într-o manieră sustenabilă şi predictibilă pe termen-lung. Nu în ultimul rând, agenda mandatului vizează procesul de generare a valorii pentru toate părţile implicate în sistemul de sănătate, prin abordarea nevoilor nesatisfăcute ale pacienţilor atât de către autorităţi şi factorii de decizie, cât şi de către industria farmaceutică, totodată aplanând constrângerile inerente.

Din componența noului board ARPIM mai fac parte:

–           Regis Lhomme, Vicepreşedinte – director general Amgen România

–           Radu Răşinar, Vicepreşedinte – director general Astra Zeneca

–           Elena Mitova, membru – director general Novartis

–           Călin Gălăşeanu, membru – director general BMS

–           Pascal Prigent, membru – director general GlaxoSmithKline

–           Luca Visini, membru – director general Eli Lilly

–           Dan Zaharescu – director executiv ARPIM

Anterior lui Efthymios Papataxiarchis, preşedinţia ARPIM a fost deţinută de catre Regis Lhomme – director general Amgen România.