ARPIM salută majorarea bugetului pentru medicamente

Producătorii de medicamente din România au anunțat că majorarea bugetului pentru medicamente prin indexarea cu rata inflației în trimestrul 4 al anului 2019, anunțată de ministrul Sorina Pintea, este o măsură necesară, pe care o așteptau încă de anul trecut.

„Creşterea anuală a bugetului pentru medicamente este o măsură necesară, anunţată şi promisă de Guvern încă de anul trecut, când pentru prima dată în ultimii 6 ani acest buget a crescut cu aproximativ 5,3%. Finanţarea este în continuare insuficientă pentru a acoperi nevoile de tratament ale pacienţilor români, de aceea în 2019 taxa claw-back a ajuns la o valoare de peste 25%. Astfel, în prezent, industria farmaceutică acoperă integral costurile medicamentelor pentru un pacient din 4”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu.

Mai multe detalii, în acest articol: Producătorii de medicamente salută majorarea bugetului pentru medicamente, anunțată de Ministerul Sănătății