Speakeri eveniment

Adrian BotDr. Adrian Bot, Vicepreședinte și coordonator științe translationale, Kite (o companie Gilead). Absolvent al Facultății de Medicină din Timișoara, Adrian Bot a lucrat în cercetare în ultimii 20 de ani, fiind autorul și deținătorul drepturilor intelectuale pentru mai multe descoperiri în domeniul imunologiei. Este Ph.D. în imunologie și microbiologie al Mount Sinai Medical School, New York, de asemenea Ph.D. în Științe Biomedicale la aceeași facultate.

 

 

Emanuele Ostuni

Emanuele Ostuni, Head of Europe for Cell and Gene Therapies at Novartis Oncology. Emanuele se află în Novartis din 2012 și coordonează comercializarea acestui portofoliu în Europa. Acesta s-a alăturat Echipei de Strategie Globală a Diviziei Sandoz, unde a condus colaborarea cu Novartis Pharmaceuticals și Alcon. Apoi a devenit Director de Specialitate și Francize Spitalicești pe Estul și Centrul Europei. Mai târziu, Emanuele a ocupat funcția de Director al Diviziei de Business pe Rx-uri în România. Din acest rol, el și-a dezvoltat echipa pentru a determina expansiunea portofoliului sistemului nervos central, respirator și reumatologie în francize. Înainte de a se alătura Novartis în Europa, acesta a fost Vicepreședinte pe Business Development la Nano Terra, Engagement Manager la McKinsey & Co și Senior Research Investigator la Surface Logix, unde a contribuit la înființarea platformei de descoperire a medicamentelor. Emanuele deține un Ph.D în chimie fizică la Universitatea Harvard și diplome de masterat în chimie la Georgetown University.

 

Florin SirzenDr. Florin Sirzen, Disease Area Head Medical Affairs, Roche. Este M.D. și Ph.D. al Karolimska Institute, Stockholm. După o experiență clinică de 17 ani, din care 10 ani ca investigator în cadrul studiilor clinice, dr. Florin Sirzen s-a alăturat companiei Roche în 2002, unde a continuat munca în domeniul tratamentelor pentru diverse forme de cancer.

 

Patt Dorr
Pat Dorr absolvent de microbiologie la Universitatea Sheffield și-a obținut doctoratul la Universitatea Kent (ambele în Regatul Unit). El a lucrat în laboratoare de cercetare din domeniul academic și din industrie în Regatul Unit, Franța și SUA. A petrecut 14 ani la Pfizer conducând echipe de cercetare de laborator, culminând cu descoperirea unor noi medicamente pentru HIV și a unor infecții care pun viața în pericol. Obținând o bursă în domeniul academic, el s-a alăturat Abbvie Medical Affairs, unde este Director Științific pe HIV și Hepatită pentru Centrul și Estul Europei, Rusia/CSI, Orientul Mijlociu și Africa.

 

 

Olivier VilaginesOlivier Vilagines, Director Grup Servier Europa Centrală. Acesta mai ocupă și funcția de reprezentant al României în Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA). În cei 12 ani la Servier, domnul Vilagines a ocupat în mod succesiv funcția de Manager General Servier România și Moldova, Italia și Spania, înainte de a-și prelua rolul actual.

 

Dr. Marius Geantă, medic, Președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină – organizație nonguvernamentală din București, dedicată inovației în sectorul de sănătate.

Dr. Marius Geantă a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” în 2003. Pasiunea sa pentru inovație în medicină și în special pentru medicină personalizată l-a determinat pe dr. Geantă să înființeze Centrul pentru Inovație în Medicină, organizație care are ca scop scurtarea timpului dintre apariția inovațiilor în sectorul medical și aplicarea lor în beneficiul pacienților din România și de peste tot. Dr. Geantă este pionier în domeniul medicinii personalizate în România, lucrând ca expert în medicină personalizată pentru Platforma Europeană de Dezvoltare și activând ca National Task Force Manager pentru România la Public Health Genomics Network. Centrul pentru Inovație în Medicină este partenerul român al Alianței Europene pentru Medicină Personalizată.

Dr. Geantă este implicat în proiecte inovative pan-europene în sănătate, precum IT Future of Cancer. De asemenea, acesta a fost implicat în comunicare în știință medicală încă din 2006, ca editor șef al Jurnalului Hipocrate, cel mai important jurnal medical din România.