Codul de Etica

Dorind sa incurajeze competenta etica si promovarea corecta a produselor farmaceutice, ARPIM a adoptat in anul 2006 “Codul de Etica in promovarea medicamentelor”.

ARPIM a dezvoltat in timp relatii de cooperare si sustinere reciproca cu membrii comunitatii stiintifice si medicale, cu farmacistii, cu reprezentanti ai pacientilor si cu autoritatile, deopotriva. Pe masura ce sunt disponibile noi rezultate ale cercetarii farmaceutice, companiile pun la dispozitia tuturor actorilor din sistemul de sanatate informatii exacte, corecte si obiective despre descoperirile stiintifice. Astfel ca, progresele cercetarii si dezvoltarii farmaceutice devin cunoscute si asimilate de catre acestia in timp real.

Comunitatea medicala este sprijinita in eforturile sale de a fi in permanenta la curent cu noutatile stiintifice, prin facilitarea accesului la intalnirile profesionale desfasurate in tara sau strainatate – congrese sau conferinte. Astfel ca, medicii romani au acces la cele mai noi discutii despre tratamente inovatoare care revolutioneaza lumea medicala si care reprezinta noi sanse pentru pacientii din intreaga lume.

Toate companiile membre au aderat la Codul de Etica inca din anul 2006, iar ARPIM este singura asociatie care activeaza in piata farmaceutica si care si-a impus standarde de etica de nivel european. Mai mult decat atat, in mod constant, ARPIM a solicitat si incurajat adoptarea acestui Cod atat de catre autoritati, cat si de catre ceilalti actori din piata, pentru a asigura un nivel uniform de reglementare in intreaga piata farmaceutica. Codul ARPIM este armonizat cu reglementarile de la nivel european ale industriei farmaceutice, iar in anumite privinte este chiar mai restrictiv.

Descarca atasament (Codul de Etica al ARPIM 2018)

Descarca atasament (ARPIM Ethics Code 2018)