Cod de Transparenta

ARPIM a publicat transferurile de valoare privind activitatea de Cercetare si Dezvoltare aferente anului 2016, conform cu articolul 3.03 si Anexa 1 din Codul de Transparenta al Asociatiei.

Descarca atasament (Centralizator raportare TOV – Cercetare si dezvoltare)

ARPIM a publicat transferurile de valoare privind activitatea de Cercetare si Dezvoltare aferente anului 2015, conform cu articolul 3.03 si Anexa 1 din Codul de Transparenta al Asociatiei.

Descarca atasament (Centralizator raportare TOV – Cercetare si dezvoltare)

 

 

 

ANMDM a publicat datele privind interactiunile dintre producatorii de medicamente si profesionistii si institutiile din domeniul sanitar aferente anului 2015, conform Ordinului Ministrului Sanatatii 194/2015.

Acestea au fost publicate pe site-ul ANMDM:

http://www.anm.ro/anmdm/med_publicitate_declaratii.html

Acest proces de transparentizare este unul in beneficiul pacientilor, al mediului de afaceri si al sistemului de sanatate romanesc, iar membrii ARPIM colaboreaza cu autoritatile pentru o implementare cat mai eficienta a acestuia.

###

Profesioniștii şi organizaţiile din domeniul medical, cu care companiile farmaceutice colaborează, furnizează sprijin industriei farmaceutice prin cunoştinţe valoroase și expertiză independentă rezultată din experienţa clinică şi de management de care dispun. Această expertiză aduce o contribuţie importantă la eforturile industriei farmaceutice de îmbunătăţire a calităţii îngrijirii pacientului, cu beneficii pentru pacienți şi pentru societate la nivel global. Profesioniștii şi organizaţiile din domeniul medical sunt îndreptăţiţi să fie remuneraţi în mod corect pentru expertiza lor legitimă şi pentru munca depusă la solicitarea industriei farmaceutice.

EFPIA şi, implicit, ARPIM, consideră că interacţiunile dintre industria farmaceutică şi profesioniștii din domeniul medical au o influenţă profundă şi pozitivă asupra calităţii tratamentului pacientului şi asupra valorii cercetărilor viitoare. În acelaşi timp, integritatea unui profesionist din domeniul medical în decizia de prescriere a unui medicament este unul din pilonii sistemului medical. ARPIM recunoaşte că interacţiunile dintre industria farmaceutică şi profesioniștii din domeniul medical pot crea un eventual conflict de interes. În consecinţă, ARPIM a adoptat coduri şi instrucţiuni pentru a se asigura că aceste interacţiuni îndeplinesc standarde etice înalte de integritate la care se aşteaptă pacienţii, guvernele şi alte părţi interesate.